Η Κυριακή Κούππα είναι εγγεγραμμένη Ψυχολόγος, απόφοιτη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Αφότου αποφοίτησε συνέχισε τις σπουδές της σε μεταπτυχιακό επίπεδο στη Θετική Ψυχολογία στο κρατικό Πανεπιστήμιο Ανθρωπιστικών σπουδών Μ.Α. Σολόχοβ στη Μόσχα, όπου αποφοίτησε με Άριστα. Ακολούθως επιδίωξε να αποκτήσει Μεταπτυχιακό τίτλο στη Συμβουλευτική Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου όπου επίσης αποφοίτησε με Άριστα.
Πληρώντας όλα τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις εξασκεί το επάγγελμα του Συμβουλευτικού Ψυχολόγου στην Κύπρο με αριθμό μητρώου εγγεγραμμένων Συμβουλευτικών ψυχολόγων 872. Το γραφείο της στεγάζεται στην επαρχία Πάφου – Λατσί. Παρέχει υπηρεσίες ψυχικής υγείας σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες. Συγκεκριμένα, παρέχει ατομική Ψυχοθεραπεία δια ζώσης καθώς και εξ αποστάσεως μέσω Skype, ψυχοθεραπεία παιδιών και εφήβων, συμβουλευτική γονέων και αξιολόγηση μαθησιακών και άλλων δυσκολιών μέσα από εγκεκριμένα αξιόπιστα ψυχομετρικά εργαλεία.
Κατά τη διάρκεια της προπτυχιακής και μεταπτυχιακής πρακτικής της άσκησης, ολοκλήρωσε περισσότερες από 3,000 ώρες πρακτικής εμπειρίας. Οι συνεδρίες της κινούνταν κυρίως βάσει Ανθρωπιστικής-Προσωποκεντρικής προσέγγισης, Ψυχοδυναμικής και Γνωστικό-Συμπεριφοριστικής μέσω εποπτείας από έμπειρους διδάκτορες Ψυχολογίας. Στη διάρκεια της πρακτικής της άσκησης με ενήλικες ασχολήθηκε κυρίως με την αντιμετώπιση της κατάθλιψης, των διατροφικών διαταραχών, τις εξαρτήσεις, την διαχείριση άγχους, την διαχείριση κρίσεων πανικού, των φοβιών, την διαχείριση πένθους, την διαχείριση σχέσεων - βελτίωση επικοινωνίας και τη θεραπεία ζεύγους. Κατά τη περίοδο της πρακτικής της άσκησης με παιδιά και έφηβους ασχολήθηκε κυρίως με τη διαχείριση φοβιών, άγχους, θυμού, την συναισθηματική ρύθμιση, την κοινωνική φοβία, τις νευροαναπτυξιακές διαταραχές, την ανάπτυξη δεξιοτήτων κοινωνικοποίησης και την ενίσχυση αυτοπεποίθησης.
Κατά τη περίοδο της πρακτικής άσκησης στη Θετική Ψυχολογία ασχολήθηκε κυρίως με την ενίσχυση των θετικών στοιχείων της ανθρώπινης ύπαρξης, την προαγωγή της ευεξίας, της ανθεκτικότητας, της ενίσχυσης της ευγνωμοσύνης, της αισιοδοξίας και της αυτοσυμπόνιας. Απώτερος σκοπός επίσης ήταν η αξιοποίηση των δυνατοτήτων και ικανοτήτων του ατόμου καθώς και η στροφή του προς την επαφή και απόλαυση θετικών εμπειριών με στόχο την προαγωγή της ψυχικής του υγείας.
Τέλος, κατέχει ενεργό ρόλο διοργάνωσης και παρουσίασης σεμιναρίων και εργαστηρίων είτε δια ζώσης είτε ηλεκτρονικά, τα οποία έχουν απώτερο σκοπό την ενδυνάμωση των γονέων να διαχειριστούν τις προκλήσεις του ρόλου τους, να βελτιώσουν την επικοινωνία και τον δεσμό που έχουν με τα παιδιά τους. Τα σεμινάρια επίσης αφορούν την προαγωγή της ψυχικής υγείας και ευεξίας των ατόμων προκειμένου να βιώνουν μια πιο ισορροπημένη και λειτουργική καθημερινότητα.